+359 2 9845118            noma@noma.bg
          
     
Новини

НОМА подкрепя въвеждането на стандарти за бизнес интегритет и ESG насоки в малките и средни предприятия

  30.09.2024 11:24

Националната организация на митническите агенти (НОМА) се включва активно в разпространението на стандарти за бизнес интегритет, разработени от Асоциация „Прозрачност без граници“. Тези стандарти, специално оптимизирани за малките и средни предприятия (МСП), имат за цел да насърчат по-етични и прозрачни бизнес практики, като същевременно интегрират принципите на ESG (Environmental, Social, Governance) стандартите.

Чрез инициативата „Интегритет в бизнеса“ НОМА предоставя на своите членове достъп до тези стандарти, които са насочени към създаване на етична инфраструктура и подкрепят устойчивите взаимоотношения с партньорите по веригата за доставки. Компаниите, които възприемат стандартите за бизнес интегритет, не само повишават своята конкурентоспособност и корпоративна репутация, но и се превръщат в предпочитани партньори за инвеститори, търсещи прозрачни и социално отговорни предприятия.

 „Малките и средни предприятия са гръбнакът на икономиката ни, и чрез прилагането на тези стандарти, те ще бъдат по-добре позиционирани за дългосрочен успех и устойчиво развитие,“ заяви представител на НОМА.

С инициативата Интегритет в бизнеса на Асоциация „Прозрачност без граници“ може да се запознаете тук.