+359 2 9845118            noma@noma.bg
          
     
Новини

НОМА подписа споразумение за сътрудничество с колеги от Унгария

  22.05.2023 15:52

Националната организация на митническите агенти (НОМА) увеличи международните си партньори с още един, като на 16 май 2023 г. в гр. Будапеща подписахме Споразумение за сътрудничество с Асоциацията на доставчиците на митнически, акцизни и данъчни услуги в Унгария (VJASZSZ). Споразумението бе подписано в Посолството на Република България в Унгария от доц. д-р Момчил Антов, председател на УС на НОМА и г-н Янош Берени, председател на VJASZSZ.
 
Подкрепа за неговото успешно реализиране бе засвидетелствана и от националните митнически администрации на България и Унгария в лицето на г-н Лъчезар Кръстев, зам. директор на Агенция "Митници" и бригаден генерал Чаба Торда, зам. директор на Националната данъчна и митническа администрация.
 
Сърдечни благодарности за подкрепата на г-н Христо Полендаков, извънреден и пълномощен посланик на България в Унгария и на г-жа Невена Стоянова, ръководител на Службата по търговско-икономическите въпроси, съветник на Посолството на Република България в Будапеща, Унгария.

Сред участниците в мероприятието бяха и г-н Емил Дандолов, член на Управителния съвет на НОМА, г-н Хафузи Авния, ръководител на Балканската секция на VJASZSZ, г-н д-р Йордан Бочков, почетен консул на България и г-н Ерик Молнар, президент на Организацията за сътрудничество и развитие на Консулския съвет за Централна и Югоизточна Европа (OCECCD).

Фокус на бъдещото сътрудничество са обмен на информация и добри практики, изготвяне на съвместни позиции по актуални въпроси от митническата област на ниво ЕС и подпомагане на международната хармонизация и опростяване на митническите процедури и практики, развитие на сътрудничеството по търговския коридор Турция - Западна Европа, участия в съвместни мероприятия и проекти, организиране на професионални форуми и конференции, стимулиране партньорството между членовете на двете организации и др.